DUURZAAMHEID

Josephine's Pearls & Treasures gebruikt verzend verpakkingsmateriaal (FSC keurmerk) die gerecycled,  gerecycled en hergebruikt en milieu bewust zijn.

 

Verpakkingsmaterialen die bij Josephine's Pearls & Treasures binnenkomen wordt hergebruikt. Josephine's Pearls & Treasures rekent op uw begrip en acceptatie. Mocht u toch bezwaren hebben tegen deze wijze van verpakken dan kunt u dat aan ons doorgeven. Josephine's Pearls & Treasures houdt hier dan rekening mee.

 

Papiersoorten (mulberry paper & gampi paper)

Deze papiersoorten worden al sinds het jaar 1400 gemaakt van de bast van de Moerbei-boom. Deze boom groeit in het Noorden van Thailand, Laos, Birma. De bast van deze boom wordt na de regentijd afgepeld en groeit daarna vanzelf weer aan. Er worden dus geen bomen gekapt voor dit papier. De gampi paper wordt op de Filipijnen gemaakt. Wij werken uitsluitend samen met ateliers waar onder goede arbeidsomstandigheden gewerkt wordt en geen kinderarbeid aan te pas komt. Wij (de leveranciers) onderschrijven de 10 principes van Fair Trade.

 

Humanitaire Projecten

Josephine's Pearls & Treasures koopt in bij Fairtrade plazas en kleine leveranciers die lokale families ondersteunen door middel van het kopen van voedsel, huishoudelijke producten en het betalen van schoolkosten en andere essentiële middelen die ze nodig hebben. Grote leveranciers die zelf donaties krijgen van kleine ondernemingen die vervolgens dan ook steun geven aan humanitaire projecten zoals Food for the Poor en Help in Action.